Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Pályázataink

Elsődleges célunk a fejlődés és a minél magasabb szakértelem megszerzése, ennek érdekében folyamatosan nyitottak vagyunk az új lehetőségekre, továbbá kiemelt figyelmet fordítunk a kutatás-fejlesztésre is, amelynek elérésében nagy segítséget nyújtanak az innovációs pályázati lehetőségek.

EIP-AGRI INNOVÁCIÓS PROJEKT

Az Európai Innovációs Partnerség (EIP-AGRI) pályázata keretein belül pozitív elbírálásban részesült Magas beltartalmi (PROFAT) értékű GMO-mentes szója növényvédőszer mentes termesztéstechológia lehetőségének vizsgálata című konzorciumi projektünk.

A projekt célja:

Magas beltartalmi (PROFAT) értékű GMO-mentes szója növényvédőszer-mentes termesztéstechnológia lehetőségének vizsgálata Magyarország 7 különböző szója termőtáján: A projekt indítását indokolja, hogy 2018. január 1-től a „10/2015. (III. 13.) FM rendelet az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás igénybevételének szabályairól, valamint a szántóterület, az állandó gyepterület és az állandó kultúrával fedett földterület növénytermesztésre vagy legeltetésre alkalmas állapotban tartásának feltételeiről” szóló jogszabály olyan változást fog hozni a szóját is érintően, hogy aki szóját termeszt, az csak akkor számolhatja el azt a zöldítésben EFA területként, ha a kultúrában a vetéstől a betakarításig nem használ növényvédő szert.

Eredmények:

 EIP Agri – 2021 évösszegző

 EIP Agri – 2022 évösszegző

 EIP Agri – 2023 évösszegző

FOODCoST PROJEKT

Az Agrárközgazdasági  Intézet konzorciumi tagként vesz részt az Élelmiszerek externáliákat internalizáló költségszámítása a szemléletváltás érdekében című projekt megvalósításában, amely vonatkozásában széleskörű gyakorlati adatgyűjtésre van szükség. Ez utóbbi ponton nyílt lehetősége Egyesületünknek bekapcsolódni a munkába, így csatlakozva egy nagy gazdasági jelentőségű, határokon átívelő kutatási programba

A projekt célja:

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás