Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Növényvédő szerek

Szójában jelenleg engedélyezett készítmények teljes listája Gyomirtó szerek
Gombaölő szerek
Baktériumölő szerek
Rovar- és atkaölő szerek
Pergésgátlók
Oltóanyagok


Gyomirtó szerek

AGIL 100 EC

Adama Hungary Zrt.

Hatóanyag: propaquizafop

Károsítók és dózis: a magról kelő egyszikű gyomnövények 1-3, vagy 3-5 leveles fenológiai állapotában kell kijuttatni 0,6-0,8 l/ha dózisban. Rizómáról kelő fenyércirok és tarackbúza esetében a dózist növelni kell 1l/ha-ra.

Az Agil 100 EC kiemelkedő hatékonyságú a legfontosabb egyéves és évelő fűféle gyomokkal szemben. (Külön adjuváns hozzáadását nem igényli, hiszen azt már tartalmazza!)

Egyéves fajok: Alopecurus myosuroides (parlagi ecsetpázsit), Agrostis stolonifera (fehér tippan), Apera spicaventi (nagy széltippan), Avena fatua (héla zab), Bromus spp.  (rozsnok fajok), Cenchrus pauciflorus (átoktüske), Digitaria  sanguinalis (pirók ujjasmuhar), Echinochloa spp. (kakaslábfű),  Lolium multiflorum (olasz perje), Panicum miliaceum  (köles), Phalaris spp. (kanáriköles), Poa trivialis (sovány perje),  Poa pratensis (réti perje), Setaria spp. (muhar fajok),  Sorghum halepense (fenyércirok, magról kelő), árvakelésű  gabonafélék.

Évelő fajok: Agropyron repens (tarackbúza), Cynodon dactylon (csillag pázsit), Sorgum halepense (fenyércirok rizómáról hajtó). 

A sásfélék és a kétszikű gyomok ellen hatástalan. 

Ha a permetezést követő 1 órával csapadék hullik, az a hatékonyságot már nem befolyásolja – száraz időjárás esetén azonban az esti órákban permetezzünk!

Engedélyszám: 6300/13190-1/2019. NÉBIH

Forgalmi kategória: II.

Kiszerelés: 1 literes flakon, 5 literes kanna

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: szójában 90 nap!

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható fel!

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!

Corum® NEXT kereskedelmi gyűjtőcsomag – Posztemergens gyomirtószer kombináció szója gyomirtásához

BASF Hungária Kft.

A csomag tartalma Basagran® 480 SL: 2*5 l és Pulsar® 40 SL 1*5 l

Hatóanyag: imazamox hatóanyagú Pulsar® 40 SL, bentazon hatóanyagú Basagran® 480SL

Károsító: A Pulsar® 40 SL levélen keresztül felszívódva széles hatásspektrummal rendelkezik a magról kelő egyszikűekkel (többek között a kakaslábfű, muhar-félék, köles-félék, magról kelő fenyércirok) és a magról kelő kétszikű gyomokkal (többek között: parlagfű, libatopfélék, disznóparéjfélék, szerbtövis, csattanó maszlag, fekete csucsor, keserűfűfélék) szemben.

A Basagran® 480 SL a magról kelő kétszikűek (például a disznóparéjfélék, keserűfűfélék, fehér libatop, selyemmályva, csattanó maszlag, vadrepce) ellen bír nagy hatékonysággal. Gyors kontakt hatásának köszönhetően a gyomok már a 2.-3. napon pusztulni kezdenek.

Mindkét szer jól ismert a szója gyomirtásában. Eltérő hatásmechanizmussal és külön-külön is széles hatásspektrummal rendelkeznek, így egymást kiegészítve, még jobb hatékonyságot érhetünk el együttes alkalmazásukkal.

Kezelések száma: A Pulsar® 40SL és a Basagran® 480SL posztemergensen, tankkombinációban, vagy egymást követően is kijuttatható. Tankkombináció akkor javasolt, ha a hőmérséklet a kijuttatáskor 12-25 oC között van.

Külön menetben való kijuttatás akkor javasolt, ha későn kelő, nagymagvú kétszikűekre, vagy a parlagfű, libatop újabb kelési hullámára számítunk. Ilyenkor a Pulsar® 40SL kezelés után kb. 1 héttel kell a Basagran® 480SL kezelését elvégezni.

A kijuttatás időzítését minden esetben a célgyomok fejlettségéhez kell igazítani, mely a magról kelő egyszikű gyomok 1-3 leveles fejlettsége, a magról kelő kétszikű gyomok esetében pedig a 2–4 valódi leveles állapot.

Utóvetemény korlátozás:

Pulsar® 40SL esetében a kezelt területre 12 hónapig őszi káposztarepce és más keresztesvirágú kultúrnövény, továbbá cukorrépa nem vethető!

Amennyiben a kezelt terület kiszántásra kerül, csak pillangós növénnyel vagy imidazolinon ellenálló kultúrnövénnyel vethető újra.

A készítmény ugyanazon a területen kétévenként csak egy alkalommal használható.

Basagran® 480SL esetében a betakarítást követően nincs veszélye az utóvetemény károsodásának. A kultúrnövény kipusztulása esetén kalászosok, napraforgó, őszi káposztarepce és hüvelyesek korlátozás nélkül vethetők. Cukorrépa a kezelés után legalább 20 nap elteltével, 15 cm mély talajművelést követően vethető.

Dózis: Pulsar® 40SL: 1 l/ha, Basagran® 480SL: 2 l/ha

Engedély száma: 6300/2241-1/2020 NÉBIH Pulsar 40 SL, 6300/2417-1/2022 NÉBIH Basagran 480 SL

Forgalmi kategória: I.

Kiszerelés: Pulsar 5l, 10 l, Basagran 1l, 5l, 10l, 50l

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés egészségügyi várakozási idő: szójában nincs

Eltarthatóság: Fizikai-kémiai tulajdonságait szokásos tárolási feltételek mellett legalább két évig megőrzi. A gyártó által vállalt eltarthatósági idő 3 év.

Corum® NEXT kereskedelmi gyűjtőcsomag

FITOFOP

Kwizda Agro

Hatóanyag: 50 g/l kizalofop-P-etil

Károsító: magról kelő és évelő egyszikű gyomok (például: kakaslábfű, fenyércirok)

Kezelések száma: évente 1 alkalommal szójában

Dózis: szója 5-15 cm-es fejlettségénél 200-300 liter lémennyiséggel kijuttatva

            magról kelő egyszikű gyomok                       0,7-1,0 l/ha

            magról kelő fenyércirok                                0,8 l/ha

            rizómás fenyércirok                                       1,0-1,2 l/ha

            tarackbúza                                                     2,0-2,5 l/ha

Engedély száma: 6300/1582-1/2021.

Forgalmi kategória: I.

Kiszerelés: 5 l

A Fitofop emulzióképző koncentrátum formulációjú posztemergens gyomirtó szer.

Szójában a kultúrnövény 5-15 cm-es fejlettségi állapotában kell a készítményt kijuttatni.
A magról kelő egyszikű gyomnövények 2 leveles koruktól bokrosodásukig, fenyércirok és tarackbúza az intenzív növekedési szakaszukban, 10-30 cm-es fejlettségükkor a legérzékenyebbek a készítményre. Erős gyomosodás, vagy megkésett kezelés esetén az engedélyokiratban megadott magasabb dózisban kell felhasználni.

Munkaegészségi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:  90 nap szójában

Hatásspektrum:
Magról kelő egyszikű gyomok (kakaslábfű, muharok, stb.), fenyércirok, tarackbúza

Légi kijuttatás nem engedélyezett!

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.

MISTRAL

Adama Hungary Zrt.

Hatóanyag: metribuzin

Dózis: szójában preemergens kijuttatás esetén 0,4-0,5 kg/ha mennyiségben pendimetalin, dimetenamid-P, klomazon, vagy s-metolaklór hatóanyagú készítményekkel jól kombinálható.

Károsító: Hatékonyan irtja a disznóparéj fajokat, keserűfű fajokat, parlagfüvet, vadrepcét, repcsényretket, betyárkórót, csattanó maszlagot, libatopot, keserűfű félék, kövér porcsint, kamillát, tyúkhúrt és sok egyéb gyomnövényt. Ehhez a kelés előtti kijuttatást követő 2 héten belül 15-20 mm bemosó csapadék szükséges (közvetlen a kezelés után 6-8 órás csapadékmentes idővel).

Ismertebb metribuzin érzékeny szója fajták ES Mentor, ES Senator, Daccor, Mavka.

Engedélyezett kultúrák: szója, burgonya, lucerna (egyévesnél idősebb).

Engedély szám: 02.5/651/2/2008 MgSzHK

Forgalmi kategória: II., illetve III. (90 g-os és annál kisebb kiszerelés esetén).

Kiszerelés: 1 kg-os doboz.

Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: az előírt növényvédelmi technológia betartása esetén nem szükséges, légi kijuttatása nem engedélyezett.

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban: 3 év.

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható fel!

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!

PROMAN

Belchim Crop Protection Kft.

Hatóanyag: 500 g/l metobromuron

Károsító: Magról kelő kétszikűek és néhány egyszikű

Kezelések száma: 1 alkalom/év

Dózis: 2-3 l/ha

Engedély száma: 04.2/1903-1/2015. NÉBIH

Forgalmi kategória: I.

Kiszerelés: 5 l

A metobromuron a karbamid herbicidek kémiai csoportjába tartozik (HRAC C2 csoport). Az Európai Unióban a kilencvenes évek óta csökken a regisztrált karbamid típusú gyomirtó hatóanyagok száma. A linuron közelmúltbeli elvesztése miatt kevés karbamid herbicid alternatíva maradt. A tavaszi szántóföldi növények esetében a metobromuron az egyetlen alternatíva ebből a hatóanyag-csoportból. Az integrált növényvédelmi alapelvek és a rezisztencia-menedzsment keretében a karbamidcsoportból származó termékek elérhetősége nagyon fontos. Ezzel szélesítve az eltérő hatásmechanizmusú hatóanyagok felhasználását célzó törekvéseket.

Szójában magról kelő kétszikű, valamint néhány egyszikű gyomnövény ellen hatékony. A Proman javasolt dózisa önállóan kijuttatva: 2,5 l/ha, kombinációban 2,0-2,5 l/ha + kombinációs partner (S-metolaklór, klomazon, metribuzin) A kezelést kultúrnövények vetése után 2-3 nappal szükséges elvégezni 200-300 l/ha vízzel kijuttatva.
Az 1 % alatti szerves anyag tartalmú talajokon alkalmazása nem javasolt. A jó gyomirtó hatás eléréséhez a kezelést követő két héten belül legalább 15-20 mm bemosó csapadék szükséges.
A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Hatásspektrum:
>95%: fehér libatop, pokolvar libatop, szőrös disznóparéj, terebélyes laboda, pásztortáska, orvosi székfű, vadrepce, tyúkhúr, egynyári perje
95-85%: selyemmályva, parlagfű, gyakori gombvirág, piros árvacsalán, porcsinkeserűfű, szulákkeserűfű, közönséges aggófű, perzsa veronika, mezei árvácska
85-65%: csattanó maszlag, orvosi füstike, ragadós galaj, varjúmák, egynyári szélfű, fekete csucsor, bojtorján szerbtövis, pirók ujjasmuhar, kakaslábfű, zöld muhar
<65%: mezei acat, apró szulák, tarackbúza

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

Spectrum® Preemergens gyomirtószer szójában

BASF Hungaria Kft.

Hatóanyag: dimetenamid-P

Károsító: magról kelő egyszikű gyomnövények ellen, emellett néhány kétszikű, például disznóparéjfélék ellen is védelmet nyújt.

Kezelések száma: A készítmény kukoricában, napraforgóban és szójában egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal, cukorrépában preemergens kijuttatás esetén egy vegetációs időszakban csak egy, cukorrépában posztemergens kijuttatás esetén 1,0 l/ha-os dózisban kijuttatva egy vegetációs időszakban csak egy, osztott kezelés esetén két alkalommal használható!

Dózis: 1,0-1,4 l/ha

Engedély száma: 873/2005. NTKSZ

Forgalmi kategória:

200 ml-es kiszerelés felett: (1 liter; 5 liter) II.

200 ml-es kiszerelésben: III.

Kiszerelés: 200 ml; 1 liter; 5 liter

Munkegészségügyi várakozási idő: 3 nap

Élelmezés egészségügyi várakozási idő: takarmánykukorica esetében 90 nap, szója, napraforgó és cukorrépa esetében nincs várakozási idő.

Hatásspektrum: Kiváló hatékonyságú a magról kelő egyszikűek széles köre és a disznóparéj félék ellen. Erős (90 %) körüli mellékhatással bír a parlagfű ellen. Jó vízoldékonysága miatt már 10 mm bemosó csapadékkal is működik. Talajon keresztüli tartós hatást biztosít 4-5 hétig. Nagyon jó ár-érték arányú, gazdaságos megoldás. Kétszikű komponenssel kiegészítve kiváló alapot jelent bármilyen posztemergens kezelés előkészítéséhez.

Eltarthatóság: fizikai-kémiai tulajdonságait szokásos tárolási feltételek mellett legalább két évig megőrzi. Tájékoztató adat: A gyártó által vállalt eltarthatósági idő: 3 év

Légi kijuttatás nem engedélyezett!

Spectrum®

SUNSET

Adama Hungary Zrt.

Hatóanyag: imazamox

Károsító: kétszikű gyomnövények és magról kelő egyszikűek

Hatékony: disznóparély félék, selyemmályva, parlagfű, hélazab, pásztortáska, libatop félék, csattanó maszlag, kakaslábfű, keserűfű félék, köles, muhar félék, fekete csucsor, szerbtövis félék, egynyári szélfű

Kiemelendő, hogy a SUNSET szójában kombinálható más kétszikű gyomirtó szerekkel (bentazon, és tifenszulfuron-metil hatóanyagokkal). A kombinációs lehetőségekről keresse területileg illetékes munkatársunkat!

Dózis: Szójában korai posztemergens kijuttatása javasolt, 0,5-0,65 l/ha dózisban a kultúrnövény 1 hármasan összetett leveles állapotától a 3 hármasan összetett leveles fejlettségéig – amikor a magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények 1-3, illetve 2-4 valódi leveles állapotban vannak. Jól kombinálható bentazon, és tifenszulfuron-metil hatóanyagokkal (nedvesítőszer hozzáadása ajánlott).

Engedélyszám: 6300/2846-2/2021. NÉBIH

A Sunset azonos a 6300/2640-1/2021. NÉBIH számon engedélyezett Davai gyomirtó permetezőszerrel.

Forgalmi kategória: I.

Kiszerelés: 5 literes kanna

Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap.

Élelmezés-egészségügyi várakozási ideje nincs – amennyiben az előírtaknak megfelelően kerül felhasználásra!

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 2 év.

A készítmény ugyanazon a területen három évenként csak egy vegetációs időszakban használható fel!

A feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a készítmény használata előtt minden esetben olvassa el az engedélyokiratot és a címkét!

Wing-P® Preemergens gyomirtó szer szójában

BASF Hungária Kft.

Hatóanyag: dimetenamid-P, pendimetalin

Károsító: Magról kelő egyszikű és kétszikű gyomok ellen

Kezelések száma: Szójában vetés után, kelés előtt (preemergensen) kell kipermetezni a készítményt.

Dózis: 3,5-4 l/ha

Engedély száma: 02.5/279/3/2008. MgSzHK

Forgalmi kategória: I.

Kiszerelés: 5 l, 10 l

Munkegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: nincs

Hatásspektrum: Széles hatásspektrum magról kelő egyszikűek ellen. Jó hatékonyság libatop és disznóparéjfélék ellen. Erős mellékhatás csattanó maszlag és parlagfű ellen. A kevésbé érzékeny kétszikű gyomok fejlődését is lelassítja. Talajon keresztül tartós hatást biztosít 4-5 hétig.

Eltarthatóság: fizikai-kémiai tulajdonságait szokásos tárolási feltételek mellett legalább két évig megőrzi. A gyártó által vállalt eltarthatósági idő: 2 év.

Légi kijuttatás nem engedélyezett!

Wing-P®


Gombaölő szerek

Pictor® Active Egyedülálló gombaölő szer szója védelméhez

BASF Hungária Kft.

Hatóanyag: boszkalid, piraklostrobin

Károsító: Sclerotinia, Botrytis, Peronospora és Diaporthe okozta gombás betegségei elleni védelméhez.

Kezelések száma: Szójában a betegségek elleni védekezést a fertőzésre hajlamosító körülmények között megelőző jelleggel javasolt elvégezni. Elhúzódó fertőzési időszakban javasolt a készítményt osztott kezelés formájában kijuttatni fél dózissal (0,5 L/ha) 14-21 napos időköz beiktatása mellett.

Dózis: 0,6-1 l/ha (gyenge fertőzés esetén alacsonyabb, erős fertőzés esetén magasabb dózis használata javasolt)

Engedély száma: 6300/940-1/2020. NÉBIH

Forgalmi kategória: II.

Kiszerelés: 0,15 l, 0,25 l, 0,5 l, 1l, 5l, 10l, 50l

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: nincs

Hatásspektrum: Hatékony védelem fehérpenész, szürkepenész, peronoszpóra és diaportés betegség ellen. Nagymértékben növeli a szója termésbiztonságát. Különösen ajánlott a vetőmagelőállító területek kezelésére, ahol a fehérpenész okozta termésveszteség és a diaporte okozta csírázóképesség-csökkenés jelentős károkat okozhat.

Eltarthatóság: fizikai-kémiai tulajdonságait szokásos tárolási feltételek mellett legalább két évig megőrzi. A gyártó által vállalt eltarthatósági idő: 3 év.

Légi kijuttatás nem engedélyezett!

Pictor® Active

Propulse

Bayer Crop Science

Hatóanyag: fluopiram, protiokonazol

Károsító: Magról kelő kétszikű gyomnövények

Dózis: szójában 0,55 l/ha

Engedélyszám: 04.2/1696-1/2017. NÉBIH

Forgalmi kategória: II.

Kiszerelés: 5 l

2022 áprilisától a Propulse szója fehérpenészes és diaportés betegség ellenei védelmére is felhasználható. A Bayer saját fejlesztésű hatóanyagait tartalamzó készítmény. 2022 áprilisától új lehetőség a szója betegségek elleni megbízható védelmére. A fluopiram hatóanyag sejtlégzés gátló és felszívódó hatóanyag. Kijuttatás után egy része a növény felületén marad, egy része pedig behatol a növénybe és ott transzlaminárisan és akropetálisan áramlik szét. Ennek köszönhetően a levélfonákot is védi. A fluopiram SDHI hatása a gombák életműködésének csaknem minden fázisát érinti: elmarad a spórák csírázása, gátolt a spóratömlő megnyúlása a levél felszínén. Leáll az appresszóriumok képződése, a gomba nem képes behatolni a növényi szövetekbe.

A protiokonazol hatóanyag szterol bioszintézis gátló, DMI-hatású szisztemikus triazol fungicid. Szintén felszívódó tulajdonságú: a permetlével borított levélfelszínről folyamatosan a levél belsejébe kerül, ahol gyorsan és egyenletesen terjed szét. Hatásmódja szerint a protiokonazol az azol-csoportba tartozó gombaölő hatóanyag, amely gátolja a gombák ergoszterol-bioszintézisét. Gátolja az appresszóriumok, hausztóriumok képzôdését, a micéliumok növekedését, és a spóraképződést. A gombák ellen hosszú preventív hatásával tűnik ki, de kuratív és eradikatív hatása is jó.

Felhasználása szójában az első virágbimbók megjelenésétől a magvak kidomborodásáig a hüvelyben (BBCH51-79) engedélyezett. Fehérpenészes szárrothadás, valamint diaportés hüvely- és szárfoltosság, más néven szójarák elleni védekezésre a betegség kialakulásához kedvező körülmények között, megelőző jelleggel javasolt. Alacsony fertőzési nyomás esetén már 0,8 l/ha dózisban is megbízható védelmet nyújt. Magasabb fertőzési nyomás esetén viszont az 1 l/ha dózis szükséges a megfelelő védelemhez. Ha a fertőzésveszély indokolja, az első kezelés után 14 nappal újabb Propulse kezelés végezhető.

A Propulse különleges formulációjának köszönhetően a kezelés után szinte azonnal bekerül a levél viaszrétegébe, ezért száradás után fél órával már UV és esőálló. Kijuttatása szójában az állomány megfelelő permetlé borítását biztosító, 200-400 l/ha közötti lémennyiséggel javasolt.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: szójában 28 nap

Hatásspektrum: fehérpenész, diaportés betegség

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év.


Baktériumölő szerek


Rovar- és atkaölő szerek


Pergésgátlók


Oltóanyagok

HICOAT® SUPER Kétkomponensű folyékony oltószer szója oltásához

BASF Hungária Kft.

Összetétel:

HiCoat Super oltóanyag: Bradyrhizobium japonicum 532C, szénhidrátok, víz

HiCoat Super Extender: szénhidrátok, adalékanyagok

Hatás: A BASF kétkomponensű oltószere biztosítja a baktériumok megfelelő számú jelenlétét. Ennek egyik része a HiCoat® Super oltóanyag, amely folyékony formulációban és magas koncentrációban tartalmazza a kiváló minőségű Rhizobium japonicum baktériumokat. Másik része az egyedülálló HiCoat® Extender – amely megnöveli a baktériumok élettartamát a magon –, szintén folyékony, így könnyen keverhető.

Dózis: Szója vetőmag kezelésére a két komponens 1:1 arányú keverékéből (HiCoat Super oltóanyag 1,42 liter + HiCoat Super Extender 1,42 liter) 2,84 liter/tonna vetőmag mennyiségben.

Engedélyszám: 04.2/1760-3/2016. NÉBIH

Kiszerelés:      HiCoat Super oltóanyag: 6.4 literes polietilén flakon

HiCoat Super Extender: 6.4 literes polietilén flakon

Felhasználása: Garantálja a magas induló baktériumszámot minden egyes vetőmagon (min. 100 000 baktérium/mag). A baktériumok hosszú ideig életképesek maradnak a vetőmag felületén. Színtelen anyag, a gombaölő szeres csávázás nélkül alkalmazva a mag natúr színű marad, amelyen a HiCoat® Super egy szabad szemmel nem látható réteget képez. Gombaölő szeres csávázással együtt is alkalmazható, ilyenkor a mag a gombaölő csávázószer színét fogja átvenni. A vetőmagüzemi oltásra optimalizált készítmény, mely egyszerű és biztonságos megoldást, valamint a terméspotenciál maximális kihasználásának lehetőségét nyújtja a szójatermesztőknek.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Tárolási körülmények: A HiCoat® Extender-nek köszönhetően a kezelt vetőmag hosszú ideig hűvös, sötét helyen legfeljebb 20 °C-on és legfeljebb 90 napig tárolható a vetés előtt. A termék gombaölő szeres csávázással együtt is alkalmazható, ebben az esetben a magok 50 napig tárolhatók a vetés előtt. Egyéb esetben száraz, fagymentes, 0-10 °C hőmérsékletű, közvetlen napsugárzástól védett, sötét, fedett helyen kell tárolni.

Eltarthatóság ideje: eredeti, bontatlan csomagolásban 1 – 8°C között 2 év, 20°C -on 3 hónap

felbontott csomagolásban 20°C -on 8 hét.

HICOAT® SUPER

BIOFIL Szója talajoltó baktérium készítmény

TERRAGRO Kereskedelmi Kft.

Összetétel: Bradyrhizobium japonicum, táptalaj, víz

Hatás: Gümőképződést támogatja. A megfelelő gümőzés esetén egészségesen fejlődik a szója így biztosított a magas termésátlag és jó minőség.

Dózis: 0,2-0,4  l/ha

Engedélyszám: 04.2/4051-3/ 2014 NÉBIH

Kiszerelés: 1 l, 10 l

Felhasználása: Szójában a gümőképződés támogatására, a talajélet serkentésére, 0,2 – 0,4 l/ha mennyiségben, a kijuttató eszköztől függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel, vetés előtti talajelőkészítéskor a talajra permetezve, majd beforgatva. A BIOFIL Szója talajoltó baktérium készítményt a BIOFIL Savanyú-, BIOFIL Normál-  és BIOFIL Lúgos talajoltó baktérium készítményekkel kombinációban ajánlott felhasználni (1 liter + 0,2 – 0,4 liter / ha). A készítmény nem keverhető baktericid és fungicid készítményekkel! Hűtve tárolandó! Felhasználás előtt jól fel kell rázni !

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap

Tárolási körülmények: eredeti, zárt csomagolásban, hűtött, száraz, fedett helyen. 

Eltarthatóság ideje: eredeti, zárt csomagolásban  0-5oC közötti hőmérsékleten 6 hónapig, (0°C alatt a termék károsodhat) ,  6-10oC közötti hőmérsékleten 4 hónapig,  11-20oC közötti hőmérsékleten 1 hónapig,  21-25oC közötti hőmérsékleten 1 hétig.

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás