2019. év márciusától új kezdeményezéssel szeretnénk hozzájárulni a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület tagjainak jól informáltságához.

 

Az eddigi tapasztalatokat végiggondolva arra jutottunk, egyesületi szinten célszerű lenne külön időt és erőforrást szánni arra, hogy a fehérjenövény témakörhöz kapcsolódó, újonnan keletkező külföldi, interneten fellelhető szakmai anyagokat lefordíttassuk és tagjainkhoz eljuttassuk. Ennek a törekvésnek jegyében az elkövetkezendő időszakban havonta 4-5 alkalommal küldünk tagjainknak e-maileket, amelyek a legérdekesebbnek és leghasznosabbnak tűnő szakmai cikkeket tartalmazzák magyar nyelven. Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel is hozzájárulhatunk az egyesületi szakmai munka erősödéséhez és az ismeretek széles körben történő terjedéséhez! Ízelítőként a cikkekből néhányat itt honlapunkon is közzéteszünk.

 


A szójabab ára viszonylag magas 2020. 11. 17.

A termelők a nagyobb profit reményében a magasabb olajtartalmú szójabab fajtákat választják 2020. 10. 02.

Új rezisztens fajták a szója termelés növelése érdekében 2020. 09. 18.

A szárazságtűrő kukorica-, búza- és szójabab termesztéshez használható talajművelési rendszerek megválasztásának modellezése, Kansas-ben 2020. 08. 07.

A szójabab hozamát korlátozza a nitrogénellátás? 2020. 07. 24.

Aszálystressz és tolerancia a szójabab esetében 2020. 06. 12.

Nagy kihívások a gyomirtás terén 2020-ban 2020. 05. 15.

Probiotikumot termelő mikrobák a jövő növényvédelmében 2020. 04. 17.

Talaj-oltóanyagok 2020. 03. 06.

A hüvelyesek termesztésének térbeli eloszlását meghatározó tényezők vizsgálata az Európai Unióban 2020. 02. 28.

A takarmány célból termesztett hüvelyesek, lucerna, szójabab és a tehénborsó lehetőségeinek kiaknázásáról a fenntartható mezőgazdaság és a globális élelmiszerbiztonság érdekében 2020. 01. 20.

A lucerna és kálium kapcsolata: Egy bonyolult rendszer 2019. 12. 06.

A nagy fonalféreg teszt Amerikában 2019. 11. 08.

Hat lépés a műtrágyahasználat hatékonyságának javításához 2019. 10. 04.

Vetőmag minőségi problémák a 2019-ben termesztett szójababban (USA) 2019. 09. 13.

Különböző növényi fehérjék, melyik jobb minőségű? 2019. 08. 09.

Az időjárás szélsőségei tekintetében azonosított lehetséges gócpontok (hotspotok) 2019. 07. 19.

Gondolatok a dél-amerikai szójatermesztésről, a betakarítás mértékéről 2019. 06. 25.

Növelik-e a rizoszféra mikroorganizmusok a kálium hozzáférhetőségét a mezőgazdasági talajokban? 2019. 05. 03.

A vetésforgó előnyei és hátrányai 2019. 04. 15.

Az ideális fehérje – és olajnövények, de melyek a gazdálkodók
számára ideális típusok és melyek a fogyasztóké?
2019. 03. 29.

A nitrogén szerepe a növénytermesztésben és hogyan őrizhető meg? 2019. 03. 22.

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás