Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Termésnövelő anyagok


Lombtrágyák, növénykondicionálók


Lombtrágyák, növénykondicionálók

BOROPLUS

MALAGROW Kft.

A Boroplus egy speciális, ortobórsav-tartalmú, kelatizált bór mikroelemtrágya.

Dózis: az első virágok megjelenésétől 1 l/ha

Kiszerelés: 1 l, 10 l

Egyedi formulájának köszönhetően kimagasló hatékonysággal szívódik fel, monomer bór hatóanyaga átalakítás nélkül, azonnal hasznosítható a növények számára.

A Boroplus használatával jobb a termékenyülés érhető el, az olajsavszintézisre gyakorolt pozitív hatása a hozamot és a beltartalmat egyaránt javítja. Serkenti a cukrok képződését és szállítását, emiatt a kezelt növényekre fokozottabb gyökérnövekedés, jobb télállóság és tárolhatóság jellemző, mindezeknek köszönhetően pedig csökkennek a veszteségek.

Tulajdonságainak köszönhetően elegendő mindössze 1 l/ha dózisban kijuttatni. Mivel nem fitotoxikus, ezért bármely fenofázisban, tankkeverékben is kijuttatható, emellett használatával elkerülhető a más bórkészítményeknél előforduló perzselés.

DR. GREEN TERMÉKCSALÁD

Valcum Agro Kft.

Magas hatóanyagtartalmú lombtrágya-család.

Kiszerelés: 1 kg, 4 kg

A Dr Green termékcsalád speciális tulajdonságai és kiváló minősége révén egyedi kategóriát képvisel a lombtrágyázásban, ugyanis a MicroActiveTM és MacroActiveTM kristályos formuláció biztosítja a termékek egyedien magas hatóanyagtartalmát. A növényspecifikált Dr Green termékek (Olajos, Bór, Kukorica, Cukorrépa) a növény igényeinek megfelelő mikroelem (bór, réz, vas, mangán, molibdén, cink) összetételt

  • Dr Green Olajos

(S-145,0 g/kg; MgO-5,0 g/kg; B-100,0 g/kg; Cu-2,0 g/kg; Fe-25,0 g/kg; Mn-50,0 g/kg;  Mo-0,5 g/kg; Zn-20,0 g/kg) = összes mikroelem tartalom 197,5 g/kg

  • Dr Green Energy

(N-100,0 g/kg; K2O 400,0 g/kg) = összes makroelem tartalom 500 g/kg

DR GREEN

K2


Huminisz Kft.

Magas humin-, fulvo-, és aminosav tartalmú növénykondicionáló

Összetevők: huminsavak, fulvosavak, lignoszulfát, cukrok, aminosavak, enzimek, koenzimek, makro- és mikroelemek.

Dózis: 2-3 l/ha

Engedélyszám: 6300/1644-2/2020 NÉBIH

Kiszerelés: 20 l

Felhasználás: Levélkezelésére, kondicionálására 2-3 l/ha dózisban, a vegetációs időszakban 2-3 alkalommal kipermetezve, legfeljebb 2%-os töménységben.

Eredményesen alkalmazható: Stresszhatások (pl. fagy, hideg, szárazság, sok csapadék, növényvédő szer utóhatás) kezelésére, relatív tápanyaghiányok esetén, az élettani folyamatok kedvező befolyásolása és az optimális fejlődési állapot fenntartása érdekében. Gyors felszívó­dás és kiváló hasznosulás jellemzi. Hatására jelentős mértékben növekszik a termés mennyisége és javul a minősége. Természetes ke­látképző tartalma miatt a vele együtt kijuttatott mikrolemek és egyéb vegyületek sejtbe való bejutását segíti és gyorsítja, ezzel javítva azok hatékonyságát és hasznosulását.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható!

Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, napfénytől elzárt, 5-25℃ hőmérsékletű helyen 2 év.

SZÓJATERMESZTÉS HUMINISZ TECHNOLÓGIÁVAL

KONDISOL B+S

Huminisz Kft.

Növénykondicionáló szántóföldi-, zöldség-, szőlő- és gyümölcskultúrák számára

Összetevők: huminsavak, fulvosavak, aminosavak, enzimek, koenzimek, makro-, mezo- és mikroelemek.

Dózis: 4-6 l/ha

Felhasználás: Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúra levélkezelésére 4-6 l/ha dózisban, a vegetációs időszakban 2-5 alkalommal kipermetezve. Javasolt koncentráció: 1-5%, de legfeljebb 0,1 liter Kondisol B+S/1 liter víz töménységben.

Szántóföldön (pl. olajos növények) 2-3 kijuttatás javasolt. Stresszhatások (pl. fagy, hideg, szárazság, sok csapadék, növényvédő szer utóhatás) kezelésé re, relatív tápanyaghiányok esetén, az élettani folyamatok kedvező befolyásolására. Alkalmazásával növekszik a termésmennyiség, javul a minőség és fokozódhat az ellenálló képesség. Egyedi összetétele következtében az adott fenofázisban és környezeti körülmények között a növény számára fontos növényélettani folyamatokat elősegíti, erősíti és támogatja.

Biotermesztésben felhasználható!

SZÓJATERMESZTÉS HUMINISZ TECHNOLÓGIÁVAL

MC CREAM

MALAGROW Kft.

Az MC Cream egy kifejezetten a termésnövekedésre kifejlesztett biostimulátor.

Dózis:
Féldeterminált fajtáknál: 2-3 l/ha a 5.-6. virág megjelenésénél
Determinált fajtáknál: 2-3 l/ha a csoportos/csokros virágzat megjelenésekor

Kiszerelés: 1 l, 10 l

Hatóanyagai fokozzák a növény hormontermelését, így nagyobb generatív növekedést, hatékonyabb fotoszintézist biztosít. Egyedi hatásának köszönhetően javítja a kötődést, magasabb hüvelyszám, és az belül a megtermékenyült babszám növekedése végett emeli a hozamot szélsőséges időjárási körülmények között is.

FIGYELEM: Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni! Az MC Cream-et mindig utoljára adja az oldathoz!

MEGAFOL

MALAGROW Kft.

A Megafol egy kifejezetten stresszkezelésre kifejlesztett biostimulátor.

Dózis:
Elemi károk (jégkár, hőstressz, vegyszerelsodródás) esetén: 2,5-3 l/ha
Posztemergens gyomirtással egymenetben a fitotoxikus tünetek enyhítésére: 1 l/ha

Kiszerelés: 1 l, 10 l, 1000 l

A Megafol egy kifejezetten stresszkezelésre kifejlesztett biostimulátor, amely több, mint 20 éve bizonyít az agráriumban. Összetevői között olyan speciális anyagok találhatók, amelyek a növény regenerálódásához szükségesek, illetve azok termelését serkentik.

A Megafol növeli a növény természetes tűrőképességét, fokozza az anyagcsere-folyamatokat, emellett kész tápanyagokat és energiaforrást is biztosít. Segíti az állományokat az olyan stresszhelyzetek leküzdésében, mint a fagy, az aszály, a mechanikai sérülések (pl. jégverés, szélverés), az UV-sugárzás vagy egyes gyomirtó szerek által okozott perzselések. Energiával látja el a növényt, amelyek ennek hatására gyorsabban fejlődnek, a stresszhatás okozta terméskiesés pedig mérséklődik.

Használatával a növény gyorsan és látványosan kiheveri a stresszhatás káros következményeit, és ismét fejlődésnek indul. 

A Megafol kijuttatásával fokozható a lombtrágyák hasznosulása és a növényvédelmi kezelések hatékonysága is.

PLANTAFOL

MALAGROW Kft.

A Plantafol 20.20.20 egy magas hatóanyag-tartalmú komplex lombtrágya, EDTA kelatizált mikroelem-tartalommal. Harmonikus hatóanyag-tartalmának köszönhetően ideális választás szója lombtrágyázásához.

Dózis: 2-3 kg/ha dózisban, lombtrágyaként 15-20 naponta alkalmazva a vegetatív növekedés kezdetétől, virágzás és termésnövekedés során.

Kiszerelés: 1 kg, 5 kg, 25 kg

A kiváló oldódást laboratóriumi tisztaságú hatóanyagai és mikrokristályos formulája szavatolja, párolgáscsökkentő és tapadásfokozó adalékának köszönhetően kimagasló hatékonysággal szívódik fel a növénybe.

Használatával változó vízminőség mellett is szakszerű, hatékony és komplex tápanyagutánpótlás valósítható meg. A Plantafol lombtrágya más készítményekkel jól keverhető, a legtöbb növényvédő szerrel egy menetben is kijuttatható.

 NKPBCuFeMnZn
Plantafol 20.20.202020200,020,050,10,050,05

PLANTAL SZÓJA FF

AGRONAUTA Kft.

Magas makro- és mikroelem tartalmú összetett szuszpenziós levéltrágya

Dózis: 2*2l/ha
Virágzás kezdetekor: 2 l/ha
Elvirágzás után: 2 l/ha

Kiszerelés: 10 l

Felhasználás: A szója táplálására két alkalommal javasolt alkalmazni, a virágzás kezdetekor és elvirágzás után 2 l/ha dózisban. Légi kijuttatásnál 50-80 l/ha, földi kijuttatásnál 250-300 l/ha vízmennyiségben kipermetezve.

A Plantal Szója FF a legtöbb növényvédő szerrel keverhető.

A koncentrált szuszpenziós levéltrágya kifejezetten a szója élettani igénye alapján lett összeállítva. A tápanyag arányok és a dózis megállapítása a szója kiegyensúlyozott táplálását szolgálja a növény fejlődése, a magasabb hozam és a jobb beltartalom érdekében. A virágzás előtti használat javítja a kötődést és a szemszámot. Virágzás utáni alkalmazása növeli a termés mennyiségét és a javítja a beltartalmát.

Tárolási körülmények: A termék az eredeti, zárt, megfelelő jelöléssel ellátott tartályban tárolandó. A raktárhelyiséget tartsuk lezárva; illetéktelen személyek számára hozzáférhetetlenül. Kerüljük a magas hőmérséklettel szembeni kitettséget és a közvetlen napfényt. A megfelelő tárolási hőmérséklet +5 °C és +30 °C között van (az optimális hőmérséklet 25 °C). A termék hűvös, száraz és jól szellőző helyen tárolandó. Védjük a tartályokat fizikai sérülésektől.

SOLVITIS BÓRMO

Huminisz Kft.

Mikroelemeket tartalmazó folyékony műtrágya

Lomtrágya szántóföldi-, zöldség-, szőlő-, és gyümölcskultúrák számára

Összetevők:

Dózis: 1-2 l

Kiszerelés: 20 l

Felhasználás: Növénykultúrától, fenofázistól, tápanyaghiány mértékétől függően egy vegetációs periódusban 1-3 alkalommal, 1-2 l/ha dózisban javasoljuk kijuttatni. Olajos növények, répafélék esetében 2-3 kezelés 1-2 l/ha dózisban ajánlott. Szántóföldi kultúrák esetében maximum 1%, kertészeti és kiskerti fel használásnál maximum 0,5% a megengedett legmagasabb koncentráció. Bór hiányra érzékeny növények répafélék, olajos növények, zöldségnövények, gyümölcsfák, pillangósvirágúak. Nem megfelelő molibdénellátás esetén csökken a cukortartalom. A molibdénhiányos növényekben a klorofilltartalom kisebb, és ennek megfelelően a fotoszintézis csökken, a nitrogénhiányhoz hasonló tünetek, többek között gátolt növekedés figyelhető meg.

Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben kijuttatható, előtte keverési próba elvégzése ajánlott. A készítményt a tankkeverékhez a hígítás során javasoljuk hozzáadni.

Kijuttatás: A kora tavaszi és őszi kezelések kivételével elsősorban késő dél utáni, kora esti, illetve reggeli órákban.

Csak kifejezetten szükséges esetben használandó! A megfelelő dózis túllépése tilos!

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, napfénytől elzárt helyen 2 év.

Biotermesztésben felhasználható!

SZÓJATERMESZTÉS HUMINISZ TECHNOLÓGIÁVAL

SOLVITIS MG

Huminisz Kft.

Szervetlen mezoelem tartalmú folyékony műtrágya (magnézium-szulfát oldat)

Lomtrágya szántóföldi-, zöldség-, szőlő-, és gyümölcskultúrák számára

Összetevők: mezo- és mikroelemek kelát formában

Dózis: 1-3 l/ha

Kiszerelés: 20 l

Felhasználás: Gabonatermesztésben már korai fenofázisban történő felhasználásnak, illetve az olajos növények levélen keresztül történő Mg-kezelésének is nagy jelentősége van 1-2 alkalommal 1-3 l/ha dózisban. Szőlő-, gyümölcs- és zöldségtermesztésben 1-2 l/ha a javasolt dózis, erős terheléskor 3 l/ha. Abszolút magnézium hiány esetén javasoljuk a korai fenofázisban történő kijuttatását, súlyos magnéziumhiány esetén pedig a kezelés megismétlését 12-14 naponta, a hiány mértékétől függően 1-3 l/ha dózisban. Kiskertben 1-2%-os töménységben javasolt.

Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben kijuttatható, előtte keverési próba elvégzése ajánlott. A készítményt a tankkeverékhez a hígítás során javasoljuk hozzáadni.

Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, napfénytől elzárt, fagymentes helyen 2 év.

Biotermesztésben felhasználható!

SZÓJATERMESZTÉS HUMINISZ TECHNOLÓGIÁVAL

VIVA

MALAGROW Kft.

A Viva a korai fejlődés elősegítésére, gyökérzet fejlesztésére kifejlesztett biostimulátor. Használatával erősebb, kiterjedtebb gyökérrendszer, intenzívebb fejlődés érhető el.

Dózis: 3 leveles állapottól a virágzás kezdetéig 3-5 l/ha

Kiszerelés: 1 l, 10 l, 20 l, 1000 l

Komplex termék, amely a növényi kivonatok mellett huminsavat, poliszacharidokat is tartalmaz, így a talajra hullva is kifejti pozitív hatását. Alkalmazásával javul a talajélet és a talajszerkezet, ezáltal hatékonyabb tápanyag-feltáródás, intenzív tápanyagfelvétel, gyorsabb kezdeti fejlődés és több termés tapasztalható, emellett javul az állomány aszálytűrő képessége is.

A Viva összetevőinek köszönhetően fokozza a növények stressztűrő képességet (pl. hideg, mechanikai sérülések vagy gyomirtó szerek mellékhatásaival szemben), ezáltal jobb termésbiztonságra és kisebb terméskiesésre számíthatunk.

Más készítményekkel jól keverhető.

ZÖLDÍTŐ KOMPLEX

Agrár Auditker Kft.

Lombtrágya a zöldebb, egészségesebb növényekért.

Összetevők: N 4%, K2O 4%, MgO 2%, Fe 1,5%, B 0,08%, Zn, Mn szerves kalátkötésben, biológiailag aktív vivőanyagban, hormonokat nem tartalmaz és a szöveteket nem lazítja fel

Hatás: Növeli a levelek klorofilltartalmát, a napenergia hasznosulását. Fokozza a szövetek szilárdságát, a növények ellenállóképességét. Növeli az ültetvények életteljesítményét, jobb minőségű, nagyobb termést biztosít. Pótolja a hiányzó makro- és mikroelemeket, aktivizálja a felvehetetlen Fe3+ ionokat, harmonizálja a tápanyagellátást. Gyorsítja a tápanyagszállítást, növeli a gyökerek szívóerejét. Meszes talajokon (Ca) segíti a vas felszívódását.

Dózis: 5-10 l/ha

Kiszerelés: 1 l, 5 l, 20 l, 50 l

Felhasználás:

Növényvédelmi kezelésekkel egymenetben kijuttatható, növényvédőszerekkel keverhető, azonban mindig a levéltrágyát kell először a vízbe keverni.

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, fénytől védett, száraz, hűvös helyen 2 év.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás