Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

A szójafeldolgozók a szóján kívüli növények termesztői számára is kiterjesztik a képzést

Brazíliában a nagyobb hazai takarmányfeldolgozó üzemek szeptember elején kezdték meg a  mezőgazdasági termelők képzését a szóján kívüli növények, köztük búza, kukorica és cukornád  kultúrákról – közölte az Abiove olajmagfeldolgozó csoport. 

Az “Agro Plus”-ra átnevezett “Soy Plus” program a gazdáknak útmutatást nyújt a legjobb  gyakorlatokról, beleértve a hulladékgazdálkodást, a környezetvédelmi előírások betartását és a  munkavállalók biztonságát – közölte az Abiove, amelyhez a nagy gabonakereskedők közül az  ADM, az LDC, a Bunge (NYSE:BG), a Cargill, az Amaggi és a Cofco tartoznak. 

Bernardo Pires, az Abiove fenntarthatósági menedzsere szerint a több termelőre, köztük  szarvasmarha-tenyésztőkre kiterjesztett képzés válasz a Brazília virágzó mezőgazdasági  övezetéből érkező igényre. Eredeti formájában a program a szójatermesztőknek segített a  nyereség növelésében a gazdaságirányítás javításával, mondta Pires. 

“A jó eredmények miatt természetes volt, hogy a programot más ellátási láncokra is ki kell  terjeszteni” – mondta Pires. 

A programot 2011-ben az Abiove és Mato Grosso állam szója- és kukoricatermesztők csoportja,  az Aprosoja közösen hozta létre. Tíz év alatt több mint 8.000 szójatermelőt képeztek ki 3.200  gazdaságban. 

Pires elmondta, hogy az Abiove 3-5 éven belül meg kívánja háromszorozni a képzett gazdák  számát, miközben a programot megújítja. 

Az Abiove szerint a program 10 év alatt mintegy 35 millió real-ba (6,80 millió dollár) került.  Ahogy egyre több termelő válik jogosulttá, az Abiove új partnereket fog keresni, akik segítenek  a költségek viselésében. 

Forrás: 

https://www.hellenicshippingnews.com/grains-crushers-expand-brazil-farmer-training-from-soy-to-other-crops/ 

Fordította: 

Juhász Anita

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás