Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Egy lépéssel közelebb a magas sztearát tartalmú szójaolajhoz

Egy új kutatás során olyan allélokat fedeztek fel a szójában, amelyek segítségével növelhető lenne a belőle kinyert olaj sztearát tartalma. 

Évek óta a biotechnológiai és a hagyományos nemesítési módszereket alkalmazzák a szójamag olajtartalmának és -összetételének javítására. Sajnálatosan ezek az előnyök néha együtt járhatnak a növény fejlődését, hozamát és ezzel együtt a piaci értékét kedvezőtlenül befolyásoló mellékhatásokkal. Újabb tanulmányok kezdik feltárni az olajösszetétel és a hozam közti összefüggéseket, valamint szelektív módosítások használata lehetővé teszi az előnyök növelését a mellékhatások elkerülésével. 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás