Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Fehérjenövény és szálastakarmány tanácskozás és szántóföldi bemutató – 2023 Nyíregyháza

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Nyíregyházi Kutatóintézete, az Ökológiai Gazdálkodási Tudásközponttal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, a Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesülettel és a Magyar Szója Nonprofit Kft-vel közösen a Kelet-Magyarországi ökológiai gazdálkodási rendezvénysorozat keretében 2023. május 25-én Nyíregyházán szántóföldi bemutatóval egybekötött tanácskozást tartott a fehérjenövények és a szálastakarmányok témájában.

A rendezvényen bemutatásra kerültek a Kutatóintézet hüvelyes növényekkel kapcsolatos nemesítési eredményei, a fővetésben és zöldtrágyaként alkalmazott pillangósok előveteményértékének vizsgálata, a különböző szenázskeverékek takarmányozási értéke, valamint a pillangós növények termesztésének helyzete és perspektívái.

A szántóföldi bemutatón összesen 48 nagymagvú hüvelyes növény fajtát tekinthettek meg az érdeklődők a DE AKIT Nyíregyházi Kutatóintézete, a Marton Genetics® cégcsoport, Pannon-Mag-Agrár Kft., a Tradisco Seeds Kft., a SAATEN-UNION Hungária Kft. és az Agroyoumis LLC jóvoltából.

A bemutatott növények között szerepeltek rozs, takarmány- és zöldborsó, lóbab, valamint csillagfürt fajták, de baltacím, vöröshere és alexandriai here állományokat is láthattak a résztvevők. Különféle keverékek is helyet kaptak a parcellák között, így a vadlegelő mellett egyes rozs, tritikálé és búza fajták vetésére szöszös bükkönnyel, a csillagfürtére pedig homoki zabbal került sor.

A rendezvényről készült további képekért kattintson az alábbi linkre:

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás