Hatékony és fenntartható gazdálkodás a technológia eszközeivel
Hogyan képes a technológia elősegíteni az iparág fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tételét? Ez volt a középpontjában a DSM-Firmenich állategészségügyi és takarmányozási cégcsoport által Bécsben szervezett 2024. évi globális kérődzői napoknak.
Ivo Lansbergen, az Animal Nutrition & Health elnöke szerint a fenntarthatóság 3 kulcsfontosságú elemen alapul:
- Megfizethető fehérjék
- Tisztességes jövedelem a gazdák számára
- Az értéklánc és a környezetvédelem
Lansbergen: „Csak akkor lehet valami fenntartható, ha a fogyasztók meg tudják fizetni. Láttuk, mi történik, ha az árak az egekbe szöknek. Az emberek körülöttünk nem jutnak elegendő élelemhez. Másrészt nem létezik fenntartható értéklánc, ha egyes részei egyáltalán nem hoznak pénzt, egyszer a rendszer össze fog omlani.”
„A helyzet átalakulóban van, a fogyasztói döntések nem csak az ár és a minőség alapján születnek majd, hanem lesz egy harmadik szempont is: a környezeti lábnyom.”
„A helyzet átalakulóban van”