Szója, mint takarmány
2017. szeptember 27-én az USSEC (U.S. Szója Export Tanács), a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége, illetve az AKI közös szervezésében megrendezésre került a Szója, mint takarmány szakmai szeminárium.
Az állattartók és takarmánygyártók számára igen hasznos információkat nyújtó külföldi előadók mellett az Agrárgazdasági Kutató Intézet dr. Tikász Ildikó Edit személyében képviseltette magát a sertéságazati kutatás során feltárt takarmányozásra vonatkozó eredmények ismertetésével. A kutatás keretében végzett magyarországi termesztésből származó szójabab és feldolgozott termékek táplálóanyagtartalmi vizsgálati értékek bemutatására Barna Andreát az Evonik Nutrition & Care GmbH, Technical Service Manager-ét kérték fel, hogy kellő szakmai értékelés mellett adjon tájékoztatást az eredményekről és hívja fel a figyelmet a vizsgálatok jelentőségére.
Az előadások angol nyelven hangzottak el, ennek megfelelően a prezentációs anyagok is angolul születtek. A Galldorf ZRt. támogatása mellett azonban a közelmúltban elkészültek a magyar nyelvű fordítások, így közzé tudjuk őket tenni.
- Different Parameters of Quality Control; Soybean meal quality by origin
(Dr. Jan van Eys, G.A.N.S. Franciaország) - Szójadara minősége eredet szerint 10 év összehasonlító tanulmányai alapján
- Nutritive value of soybeans, full-fat soy and derived products from Hungarian production
(Barna Andrea, Evonik Nutrition & Care GmbH) - Magyarországi termesztésből származó szójabab, full-fat szója és szójadara minőségének értékelése
- Improving Efficiency on Swine & Poultry Feed Manufacturing
(Juan Acedo – Rico González, Acedo & Associates, Spanyolország) - Újítások a gyártási folyamatokban a baromfi és sertéstáp hatékony előállítása érdekében
- Quality Parameters of SMB and Utilization of fermented soy in livestock feeding
(Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország) - Fermentált szója használata a takarmányozásban