Állami elismerés éve: 2001
Botanikai jellemzői:
- Késői érésű.
- Tenyészideje vetéstől zöldérésig 86-90 nap.
- Jó állóképességű.
- Szára 70-80 cm hosszú, közepes ízközű, kacsképződése kifejezett.
- Lombja sötétzöld, a levélkék közepes méretűek.
- Virágzata fehér.
- Hüvelyei 9-10 cm hosszúak, koncentráltan, párosan helyezkednek el a szár felső harmadában.
- Zöldérése koncentrált.
- A zöldszem sötétzöld színű, viszonylag apró szemű, a termés 60 %-a 8-9 mm átmérőjű, kellően kiegyenlített, az érett mag szabályos, pogácsa alakú.
- Javasolt tőszám zöldáru termesztésnél 1-1,2 millió csíra/ha.
- A zöld ezermagtömege 385-390 g, ezermagtömege 150-160 g.
Gazdasági értéke:
- Fő hasznosítási iránya hűtő- és konzervipari feldolgozás.
- Termésbiztonsága jó.
- Rezisztens a Fusarium oxysporum f. sp. pisi 1. rasszával szemben.
- Az ascochytás hüvelyfoltossággal szemben mérsékelten ellenálló