Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

PAULA

Fajtatulajdonos : SAATEN-UNION Hungária Kft.

Fajtajogosult: SAATEN-UNION Hungária Kft.

A Paula napjainkban már jól ismert szója fajta, amely kiemelkedő termőképessége mellett igazán megnyerő és agronómiai szempontból is előnyös növényfelépítésével azonnal felhívja magára a figyelmet. Állományait kifejezetten jó állóképességű és gazdag lombozatú növények alkotják. A szárazságot és az aszályos periódusokat nagyon jól tűri. Habitusából és generatív adottságaiból kifolyólag egyedi szinten képes kiemelkedően jól kompenzálni a tőszámhiányos állapotok kialakulását is. Kifejezetten gyors korai fejlődési dinamikával jellemezhető növényei gyorsan összezáródnak és nagyon jó egyedi termésképzésre képesek. A fajta nagyon jól alkalmazkodik a változatos termőhelyi adottságokhoz, jól tűri a tenyészidőszaki viszontagságokat. Termésstabilitása kiváló, a termékenyülési viszonyai jók, hüvelyemeletenként csokros elrendeződésben pergésre nem hajlamos egyenletesen érő hüvelyeket, bennük kiugróan nagy ezermagtömegű termést találunk. A Paula hazai körülmények között igazolt terméspotenciálja 4-4,5 t/ha.                         

Növekedés típusa: féldeterminált

Éréscsoport: igen korai          

Tenyészidő: 115 – 120 nap                                                                                                           

Ezermagtömeg: 205 – 225 g                                                                                                        

Javasolt tőszám: 550 – 600.000 csíra/ha                                                                                                

Javasolt sortáv: 25 – 45 cm                                                                                                          

Javasolt vetési idő: április 15 – május 15.

Fehérjetartalom: 31 – 35 %                                                                                                          

Olajtartalom: 21 – 23 %

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás