Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Biotechnológia: a hatékonyabb fotoszintézis növeli az étkezési növénykultúrák terméshozamát

Szójatábla. Forrás: Bits and Splits / stock.adobe.com

A RIPE kutatói most először bizonyították be, hogy a fotoszintézis több génnel történő  biotechnológiai módosítása növeli a szántóföldi kísérletekben az étkezési célú növény  terméshozamát. Több mint egy évtizedes munka után az Illinois-i Egyetem által vezetett közös  munkacsoport transzgenetikusan úgy módosította a szójabab növényeket, hogy növelje a  fotoszintézis hatékonyságát, és ezáltal minőségromlás nélkül nagyobb terméshozamot érjen el. 

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás