Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Mit is jelent a szója minősége

A szójabab többek között tartalmaz fehérjét és szójaolajat, de ezek aránya az adott tenyészidőszak időjárás és a geográfiai tényezőinek függvényében évről évre változik. 

Az University of Minnesota egy felmérés során az amerikai szójabab minőségét vizsgálja, amely egyike lehet azon eszközöknek, melynek segítségével be tudják mutatni a világnak, hogyan alakul az amerikai szójabab minősége – nyersfehérje, nyersolaj és aminosav összetétel – évről-évre.  

Seth Naeve – egyetemi docens és agronómus, University of Minnesota – vezeti a munkát, látja el a kiválasztott szójatermesztőket papírmunkával és gyűjtőzsákokkal. 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás