Az ember és a talaj szupertápláléka: a hüvelyesek
Az ICARDA hálás az indiai kormánynak (ICAR), az IFAD-nak, az OFID-nek, a Crop Trustnak és a Szemes hüvelyesek és szárazföldi gabonafélék kutatási programjának (GLDC) a hüvelyesekkel kapcsolatos munkánk támogatásáért.
Minden év szeptemberében, az „India Nutrition Week” keretében táplálkozási szakemberek, egészségügyi guruk, fejlesztő szakemberek, szakácsok és más élelmiszer- és táplálkozási szakértők gyűlnek össze a szubkontinensen, hogy az egészséges életmód elősegítésére szolgáló kiegyensúlyozott étrend előnyeit megvitassák és népszerűsítsék. Bár az alultápláltság aránya Indiában az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent, a legszegényebbek körében azonban még nem sikerült teljesen felszámolni.
Rendszeresen szerveznek kampányt az iskolákban és a médiában az egészséges élelmiszerek – különösen a gyümölcsök, zöldségek és hüvelyesek – népszerűsítésére az alultápláltság elleni küzdelem és az optimális agy- és testfejlődés támogatása érdekében. Indiában a lakosság körülbelül egyharmada követ növényi alapú étrendet. Bár a hüvelyesek évezredek óta az indiai hagyományos konyha központi elemei, az emberek egészségi és táplálkozási állapotának javítása érdekében növelni kell az egy főre jutó hüvelyesek fogyasztását.