Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület

Fenntartható vetésforgó, biztos piac.

Az ember és a talaj szupertápláléka: a hüvelyesek

A gabonafélékkel kevert hüvelyesek rendkívül tápláló ételeknek számítanak.

Az ICARDA hálás az indiai kormánynak (ICAR), az IFAD-nak, az OFID-nek, a Crop Trustnak és a Szemes hüvelyesek és szárazföldi gabonafélék kutatási programjának (GLDC) a hüvelyesekkel kapcsolatos munkánk támogatásáért.  

Minden év szeptemberében, az „India Nutrition Week” keretében táplálkozási szakemberek, egészségügyi guruk, fejlesztő szakemberek, szakácsok és más élelmiszer- és táplálkozási szakértők gyűlnek össze a szubkontinensen, hogy az egészséges életmód elősegítésére szolgáló kiegyensúlyozott étrend előnyeit megvitassák és népszerűsítsék. Bár az alultápláltság aránya Indiában az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent, a legszegényebbek körében azonban még nem sikerült teljesen felszámolni.

Rendszeresen szerveznek kampányt az iskolákban és a médiában az egészséges élelmiszerek – különösen a gyümölcsök, zöldségek és hüvelyesek – népszerűsítésére az alultápláltság elleni küzdelem és az optimális agy- és testfejlődés támogatása érdekében.  Indiában a lakosság körülbelül egyharmada követ növényi alapú étrendet. Bár a hüvelyesek évezredek óta az indiai hagyományos konyha központi elemei, az emberek egészségi és táplálkozási állapotának javítása érdekében növelni kell az egy főre jutó hüvelyesek fogyasztását.

Olvasta már ezeket?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás